Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,

...
Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,
Коментари Харесай

Зеленски оповести доходите си за две години

Президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога оповести приходите си за две години, съобщи Ройтерс. Тази стъпка цели да насърчи прозрачността и изкореняването на корупцията в страната.

В пост, качен на уеб страницата на президентството, Зеленски отбелязва, че приходите му са намалели през 2021 година и са белязали още по-голям спад през 2022 година, когато Русия нахлу в Украйна. За първи път Зеленски оповестява обществено приходите си.

През 2021 година, година преди съветската инвазия в Украйна, Зеленски и фамилията му оповестиха за приходи от 10,8 милиона гривни (286 168 долара), което е по-малко от 12-те милиона гривни, които те заявиха през миналата година. Данните за приходите през 2021 година включваха и доходи от продажбата на държавни облигации за сума, възлизаща на 142 000 $. През 2022 година приходите на фамилията на Зеленски са намалели на 3,7 милиона гривни поради по-малко приходи, поради войната, от отдаване чартърен на притежаван от него неподвижен парцел.

Зеленски прикани държавните чиновници да оповестят приходите си, като част от напъните за увеличение на прозрачността и елиминиране на корупция в миг, в който Украйна се пробва да извърши условията по пътя за еврочленството ѝ.

Западните съдружници, предоставящи на Украйна оръжия и финансова помощ, както и интернационалните организации, като Международния валутен фонд, също желаеха гаранции, че Киев поставя старания, с цел да отстрани корупцията, осведоми Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР